Van wildlife naar kinderopvang - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van tineke en gaby - WaarBenJij.nu Van wildlife naar kinderopvang - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van tineke en gaby - WaarBenJij.nu

Van wildlife naar kinderopvang

Door: Gaby en Tineke

Blijf op de hoogte en volg tineke en gaby

14 November 2009 | Nepal, Pokhara

13 nov. Omdat we het niet konden laten, nog 1 keer op safari: een vijf uur durende tocht met jeep door de bush bush dwars door riviertjes,over rotsachtige paden, door dicht struikgewas, langs de oever van een rivier (drie levensgevaarljke krokodillen en 1 alleen maar visetend exemplaar met lange spitse snuit. Om deze soort voor uitsterven te behoeden kent het park sinds 2004 een kweekcentrum: zagen ze daar in alle soorten en maten: van baby stadium tot gigantisch grote volwassen exemplaren.Heel veel mooie vogels gezien: nesten met pelikaanachtige ooievaars, schitterendgekleurde
pechten,papagaaiensoorten enz., maar helaas ook nu geen luipaard of tijger. Volgens onze gids moeten we daarvoor in feb/mrt terugkomen.
Na vijf uur door lkaar geschud te zijn, vonden we het wel genoeg. Terug dus naar ons hotel, bagage opgehaald, nog even door het plaatsje gewandeld (schrikbarend hoog aantal Nederlanders, zagen tot ons afgrijnzen op een menukaart zelfs "patatje oorlog" prijken. Dit alles dankzij de zegeningen van rechtstreekse vluchten van Arke)
Om 12.00 uur met onze Nepalese chauffeur (schatje) op weg naar Pokhara. Prachtg landschap. Helaas anderhalf uur vertraging doordat de weg versperd werd omdat een bus uit het ravijn werd getakeld die daar de vorige dag met 30 inzittenden in verdwenen was. Van de bus was niet veel over. Van de meeste inzittenden, naar men zei, wel.
Arriveerden tegen zes uur in ons hotel. Chauffeur moest toen nog naar Kathmandu, zo'n vijf tot zes uur rijden.
Wij genoten daarentegen van een warme douche, een prettige kamer met mooi uitzicht op de bergen, een heerlijk maal, en -naar bleek- een lange nachtrust.
14 nov. Vanochtend dan naar Namaste: de aanleiding voor onze reis. Het geweldige resultaat van het glasproject bezocht, praatje gemaakt met de trotse Nepalese leerling van Jan,het handenarbeidproject en natuurlijk het opvangtehuis zelf. Het zag er geweldig verzorgd uit, kinderen maakten een gelukkige indruk,en zwermden om ons heen. Zo leuk! Ze groeien hier op in een beschermde en liefdevolle omgeving. Alles wat hieraan wordt gedoneerd, komt dan ook werkelijk goed terecht.
genoten bij Visma en zijn familie thuis van een heerlijke Nepalese maaltijd. Hij vertrekt morgen naar Europa voor fundraising. Over 2 weken ziet T. hem weer in A'dam en wij beiden in juli (aug.) als hij met zijn gezin naar Nederland komt.

• 14 November 2009 - 15:22

Aviola:

Wat een reis en belevenissen.Ik denk een reis om nooit meer te vergeten. Ik denk dat de laatste tien dagen nog veel indrukken zullen geven.
    Gr. en nog een goede reis verder.
    Aviola

• 14 November 2009 - 21:57

Therese En Jurgen:

lieve dames,
    wat schrijven jullie toch leuke verhalen. Ook dit keer is het erg leuk om mee te lezen met jullie belevenissen. Wat gaat de tijd snel. Geniet er lekker van!

• 15 November 2009 - 09:31

Jo:

Hallo Gaby en Tineke,

Ontzettend leuk om jullie verslag te lezen en de schitterende foto's te bekijken.
    De slogan op CNN "Incredible India" klopt dus echt.

Fijne reis nog.

Groet,
    Jo

• 15 November 2009 - 10:26

Jannie:

Laatste fase van jullie reis is alweer begonnnen.
    Blijf het volgen.
    Nieuws van gisteren in Dagblad misschien wel een leuk weetje voor jou Tineke "Hoge Meren " is gekozen tot beste parkeerplaats van het Noorden.

groetjes Jannie